Little Cute Girl
Disclaimer
Sweet Owner

Sarah-Terengganu,Malaysia
13 y/0
Hello to all of the  かわい人 ! Enjoy my tutobies along with my story. You can leave your footsteps in the cbox below. Follow me if you think my blog is cute! LOL XD


Menu
Blueiy Button
POST CBOX


Click the word above! Don't forget to leave your footprints in the cbox!



Followers
My Friends

Credits
Leg's Note
Template 100% made by Atin Tory. This blog is edited and own by AzuNyan. Thanks a lot to C U T E for helping me.
Tutorial: How to Download Video From Youtube
Wednesday, November 6, 2013 | 3:47 AM | 1 comments


Holla! Ya Allah! Lamenye tak update! Rasenye dah berhabuk sangat dah ni..dlm cbox takde orang pon..just ade ads yg menyakitkan hati jek. By the way, hari ni hari lahir aku! xDD harhar..okey..tu je nk cakap..lol

Okayy..korang tengok gambar atas tu? haha..takde kena mengena pon..just nk cakap..kali ni kite tuko tuko gambo lok :D asyik k-on je bosan jugak right? hehe

Aisshh! Ni yang betul2 nk post ni..aku nk ajar korang cara untuk download video from YOUTUBE! nyahaha..mule2 memang tak pecaye..tapi ni serious! its from youtube! haha..sebab skang ni manelah boleh download from youtube, sebab ape? sebab google lake! Hehe..maaf tuan puan, kite cakap ganu neh?

Okaii! Let's move to the first step! Mana boleh buang mase kan? So jom kita start.

1. Korang searchlah video korang nak download dari youtube tu.

2. Then korang bukak ar video tu. lol..pastu korang copy link video. Kalau tak paham tengok gambar bawah. Pastu korang copy link. Bukak new tab then paste link tapi jangan search lagi!


3. Oki..yg ni bahagian trick or treat nye..lol..korang taip perkataan ss di antara www. dengan youtube. Cam contoh kat bawah ni.


4. Then tekanlah enter. Pastu mesti akan keluar cam gambar kat bawah ni.


5. Pastu korang tengok kat tepi tu ade download links right? Korang tekanlah yg mane satu yg suitable tuk pc korang. Tapi macam aku, aku ambik yg mp4 je.


6. Then korang save jelah..pastu ia akan start download. Done! Senang je kan?

Tapi dia punye kelemahan, korang takleh sambung balik dia punye download bile korang pause or stop. So pandai2 jelah ye? and, kadang2 ade jugak youtubers tak nk bagi korang download dia punye video dengan free, tapi dengan gune care ni, korang boleh download jugak! So korang tak perlu risau :D kalau ade masalah tanye je ok? Sekian xD

                                                                                                                      Credit: Sakata Gintoki
Blogger Sakata Gintoki said...

"Tapi dia punye kelemahan, korang takleh sambung balik dia punye download bile korang pause or stop."

gune IDM la.........baru boleh sambung download kalu pause/stop

 

Post a Comment







Older Post | Newer Post