Little Cute Girl
Disclaimer
Sweet Owner

Sarah-Terengganu,Malaysia
13 y/0
Hello to all of the  かわい人 ! Enjoy my tutobies along with my story. You can leave your footsteps in the cbox below. Follow me if you think my blog is cute! LOL XD


Menu
Blueiy Button
POST CBOX


Click the word above! Don't forget to leave your footprints in the cbox!



Followers
My Friends

Credits
Leg's Note
Template 100% made by Atin Tory. This blog is edited and own by AzuNyan. Thanks a lot to C U T E for helping me.
Tutorial: Buka GIF Image [Photoshop]
Monday, November 11, 2013 | 4:29 AM | 0 comments


Assalamualaikum~! Hari ni aku malas nk pegi skolah. Bukan ape, dah nk cuti akhir tahun dah pon..alang nk cuti, biarlah cuti terus! Haha..guraa guraa. Bile duk rumah je, bosan jugak ar..takde ape lagi nk buat selain duk menghadap tv or lappy. Bile duk menghadap lappy pulak..timbul rase bosan. Tak tau nk surf ape. So..aku buat keputusan update blog jelah. Nasib baik ade blog, kalau takde? Harhar..and aku ingatkan nanti aku nk buat skin. Hee..lame dh aku tk buat skin..nanti muncul lah sakit kepala :O oucchh! Btw, aku dah tukar lagu! Best tak? lol..and kalau korang nk tau, hari ni hari lahir azunyan! yay! xD otanjoubi omedetou~!

Okey..korang kalau nk buat gif header ke, banner ke, mestilah kena pandai bukak GIF Image! Kalau tak, tak jadilah header GIF. Hehehe..okey! jom kite start!

1. Tekan File>Import>Video Frames To Layer.


2. Lepas tu akan keluar window untuk korang pilih gambar. Mesti tak keluar gambar tu kan? Okey, korang tekan *.* dekat file name then tekan load. Lepas tu pilih ar gambar gif yg korang nk.


3. Lepas tu akan keluar window cam kat bawah lak. Korang tick yg From Beginning To End. Lepas tu boleh click OK.

4. Dah siap! Tapi kalau nk memudahkan korang untuk edit gif, korang click Window>Animation. Lepas tu akan keluarlah Animation (Frames). Done!






Older Post | Newer Post