Little Cute Girl
Disclaimer
Sweet Owner

Sarah-Terengganu,Malaysia
13 y/0
Hello to all of the  かわい人 ! Enjoy my tutobies along with my story. You can leave your footsteps in the cbox below. Follow me if you think my blog is cute! LOL XD


Menu
Blueiy Button
POST CBOX


Click the word above! Don't forget to leave your footprints in the cbox!



Followers
My Friends

Credits
Leg's Note
Template 100% made by Atin Tory. This blog is edited and own by AzuNyan. Thanks a lot to C U T E for helping me.
Tutorial : Image Hover #7
Wednesday, May 15, 2013 | 4:02 AM | 0 comments


Sedih gile kot hari nih..saye cume cakap dengan kawan dari skolah rendah saye tu dua kali je! Sombong betol dia skang nih..huh..daa boleh masuk dalam golongan orang gedik dah nih..rase cam nk tampar je..mase takde kawan baru nk cakap ngan saye nih..pastu bile tanye soalan dia macam langsung takde rase bersalah..buat muke selamba dia je..haih..memang rase cam nk baling batu banyak2 kat diye tuh..hoho..kk..tak baik buat camtu..jangan contohi saye k? Hehee..k laa..saye nk ajar camne buat image hover yg bile korang halakan cursor kat gambar, gambar tu jadi kelabu..haa! Tuto ni saye belajar dari kak tieqa yg memang banyak membantu saye dlam dunia blogger nih..hehe..ok? mari kite mulakan!

1. Dashboard>Template>Edit Template HTML
2. Tekan Ctrl+F and cari code </style>.
3. Lepas tu korang copy plak code kat bawah nih.

/*------ IMAGE ANIMATION------*/
img, a img {
filter: none;
-webkit-filter: grayscale(0);}
.photo img {
opacity:1;
-webkit-transition:all 0.4s ease-in-out;
-moz-transition:all 0.4s ease-in-out;
-o-transition:all 0.4s ease-in-out;
transition:all 0.4s ease-in-out;}
img:hover, a:hover img {
filter: url(filters.svg#grayscale); /* Firefox 3.5+ */
filter: gray; /* IE6-9 */
-webkit-filter: grayscale(1); /* Google Chrome & Safari 6+ */
-webkit-transition:all 0.4s ease-in-out;
-moz-transition:all 0.4s ease-in-out;
-o-transition:all 0.4s ease-in-out;
transition:all 0.4s ease-in-out;}
 4. Then, paste di atas </style>.
5. Preview & save. Done!

Huhu..sape2 yang ade soalan tu tanye je k? And kalau yg tanye kat cbox tu..letak laa url blog..bukan e-mail k? nanti senang laa saye nk balas dalam cbox korang! Takde cbox? godek2 laa tuto dalam blog nih..hehee..




Older Post | Newer Post