Little Cute Girl
Disclaimer
Sweet Owner

Sarah-Terengganu,Malaysia
13 y/0
Hello to all of the  かわい人 ! Enjoy my tutobies along with my story. You can leave your footsteps in the cbox below. Follow me if you think my blog is cute! LOL XD


Menu
Blueiy Button
POST CBOX


Click the word above! Don't forget to leave your footprints in the cbox!



Followers
My Friends

Credits
Leg's Note
Template 100% made by Atin Tory. This blog is edited and own by AzuNyan. Thanks a lot to C U T E for helping me.
Tutorial : Cute MP3 Player
Friday, May 17, 2013 | 9:39 PM | 0 comments


Ohayou minna-san! Hehee..perut nih masih tidak diisi lagi nih..kejap lagi nk makan roti canai. Saje je bukak komputer awal skit hari nih..bila bukak rase bosan plak..so saye nk wat tuto untuk letak cute mp3 player kat dalam blog. Tak nk cakap banyak2, jom kite mula! Btw..kat bawah nih contoh cute mp3 player.

1. Click SINI.
2. Lepas tu click Generator. Lepas tu akan keluar cam gambar kat bawah ni.


3. Then, kat Category ade tulis General kan? Tukar kepada Colors dulu. Lepas tu korang pilih laa colour unutk bgcolor, loadingcolor, buttoncolor & slidecolor.
4. Lepas pilih dan adjust sume color tu, tukar kepada General balik. Then korang nampak tak perkataan Autoplay tu? Ha! Tukar autoplay tu dari 0 kepada 1.


5. Ok..now its time to find the song codes. Ok, korang click SINI. Lepas tu, korang type je lagu yg korang nak. Tapi just type tajuk lagu je k? Contoh saye nk pilih lagu Akdong Musician-Crescendo. So just type Crescendo je.
6. Lepas pilih lagu akan keluar cam kat bawah ni.


7. Ok..click kat tajuk lagu tu. Then lepas click, korang scroll bawah then korang akan nampak HTML Codes kan? Korang bukak notepad/sticky notes sekarang. Then korang copy codes dalam HTML Codes tu then paste kat notepad/sticky notes korang. Lepas tu korang cari codes start dari http://media.irondj.net sampai .mp3.
8. Lepas tu korang copy then balik kepada page yg korang edit mp3 player korang tadi. Then paste kat bahagian mp3 tu. Lepas tuh korang copy codes kat HTML code tu and paste kat Edit Template HTML blog korang. Paste laa kat mane2 yg korang suke. Done!

                                                                                                                                     credit: AtiQahJaidin




Older Post | Newer Post