Little Cute Girl
Disclaimer
Sweet Owner

Sarah-Terengganu,Malaysia
13 y/0
Hello to all of the  かわい人 ! Enjoy my tutobies along with my story. You can leave your footsteps in the cbox below. Follow me if you think my blog is cute! LOL XD


Menu
Blueiy Button
POST CBOX


Click the word above! Don't forget to leave your footprints in the cbox!



Followers
My Friends

Credits
Leg's Note
Template 100% made by Atin Tory. This blog is edited and own by AzuNyan. Thanks a lot to C U T E for helping me.
Tutorial : Put Cbox in Blog
Thursday, April 25, 2013 | 12:44 AM | 0 comments


Konichiwa! Heloo sume! Saye masih lagi dlm keadaan hepi hari ni..yea..sebab saye tk pergi skolah hari ni..malas nk menghadapi hari yg buruk di skolah. Hee..hari ni saye nk wat tuto yg direquest oleh kak AsyiQin. Saye sebenarnye explore dunia cbox ni dengan sendiri..tapi saye buat tuto ni dengan bantuan blog kak tieqa. Ok..jom ikut step kat bawah nih.

1. Click sini.
2. Tekan sign up. Carilaa butang tu..malas nk screenshot..lol
3. Ok..lepas korang daa sign up sume, mesti akan kluar cam gambar bwah nih.


4. Click butang Look & Feel.

  • Layout Options - ubah width & height mengikut kesesuaian sidebar blog.
  • Style Present - pilih mana2 jenis cbox korang suke..ade 12 warne semuanye.
  • Colour & Font - boleh ubah warne dan font mengikut citarasa korang.
  • Edit css - Kalau korang ni pandai main dengan code..atau dikatakan genius coding..boleh laa edit..kalau yg tak reti tuh..jangan sentuh! lol..guraa je..hehee


5. Click Options.
  • Posting Options - boleh adjust berape limit patah perkataan untuk menaip.
  • Date Options - boleh adjust tarikh mengikut tempat yg korang berade skang nih.
  • Smilies - boleh letak smiley yg cute! Korang cari laa sendiri smilies tuh..hohoho
  • Filtering - saye tak tau functionnye..korang pandai2 laa cari ape kegunaan bende nih..lol
6. User & Access ngan Messages tu saye malas nk terangkan functionnye..tapi korang memang still boleh adjust. 
7. Ok..time to ambik codes..lol..hee..kalau nk amek codes korang tekan butang "Publish!" tuh.





8. Then..korang scroll bawah skit. Lepas tu copy semua codes dlm kotak tu pastu paste kat blog korang.



9. Done!





Older Post | Newer Post