Little Cute Girl
Disclaimer
Sweet Owner

Sarah-Terengganu,Malaysia
13 y/0
Hello to all of the  かわい人 ! Enjoy my tutobies along with my story. You can leave your footsteps in the cbox below. Follow me if you think my blog is cute! LOL XD


Menu
Blueiy Button
POST CBOX


Click the word above! Don't forget to leave your footprints in the cbox!



Followers
My Friends

Credits
Leg's Note
Template 100% made by Atin Tory. This blog is edited and own by AzuNyan. Thanks a lot to C U T E for helping me.
Tutorial : How To Billy Player in Your Blog
Sunday, April 14, 2013 | 7:29 AM | 0 comments


Hallo again! Skang nk buat tuto lak..biasa bagi freebies je kan? Oki..tuto ni actually direquest oleh cik AsyiQin nih. Hee..kalau dia tk mintak..takkan dibuat nye tuto nih..mesti asyik bagi freebies je..ngehehe.. =3
and satu lagi..tuto ni saye creditkan pada kak tieqa kite.. hehee..thanks kak tieqa! Erk..tak tau Billy Player tu ape? adoii..tengok gambar kat bawah k? Gambar tu pon saye amek dari kak tieqa.


1. Click >here<
2. Ok..sudaa? Bagus! Ok..pastikan website yg korang bukak same cam gambar kat bawah nih





3. Ok..kat website tuh ade kotak untuk korang letak link lagu right? Ok..korang boleh cari link lagu >here<
4. Taip tajuk lagu yg korang suke. Pastikan taip TAJUK lagu SAHAJA. Understand?
5. Dah jumpe lagu yg korang nk? Erk..takde? takpe..korang boleh register then upload je lagu korang..ok? Lepas jumpe lagu tuh, korang scroll kat bawah skit..ade HTML Embed kan? Ok..korang copy codes tuh.




6. Hey! Tak abis lagi!! Paste codes tu kat notepad or sticky noted dulu ye!
7. Korang copy dari http://media.irondj hingga mp3 je. Tapi ade jugak kod diye lain skit..kalau kod yg lain tuh..try copy dari http://irondj hingga mp3 .
8. Oki..sudaa copy? Hee..lepas copy korang paste laa kat Billy Player tadi tuu. Tulis tajuk then jangan lupa tick kotak Auto Play tu. Tak paham? boleh tengok gambar kat bawah. Lepas tu click generate code tu.



9. Then, korang paste laa kat mane2 yg korang nak kat dalam blog tuu. Done!
Kalau ade masalah tu cakap laa..jangan malu2!




Older Post | Newer Post