Little Cute Girl
Disclaimer
Sweet Owner

Sarah-Terengganu,Malaysia
13 y/0
Hello to all of the  かわい人 ! Enjoy my tutobies along with my story. You can leave your footsteps in the cbox below. Follow me if you think my blog is cute! LOL XD


Menu
Blueiy Button
POST CBOX


Click the word above! Don't forget to leave your footprints in the cbox!



Followers
My Friends

Credits
Leg's Note
Template 100% made by Atin Tory. This blog is edited and own by AzuNyan. Thanks a lot to C U T E for helping me.
Tutorial : Cari & Tukar Blog ID
Thursday, April 25, 2013 | 7:53 PM | 0 comments


Ohayou! Hee..hari ni saye nk wat tuto lagi! Huu..dah bace tajuk kat atas kan? Ok..saye tengok ramai lagi blogger yg masih tak tau lagi tukar blog ID. So..saye nk ajar korang camne nk cari blog ID. Lagipon senang je pon..hohoho..tapi tuto ni saye buat untuk classic template ataupon penggune blogskin..kalau yg designer template tu saye tak tau laa kalau tuto ni berkesan atau tidak..tapi yg gune designer template tu masih boleh ikut step 1 & 2.

1. Pergi Dashboard>Design/Template.
2. Then, korang akan jumpa ID tu kat toolbar tu. Cuba tengok gambar bawah.


3. Haa! Tapi dlm gambar kat atas tu blog ID saye..soo..jangan pandai2 nk tiru.
4. Ok..start dari step nih..penggune designer template daa takyah ikut..hoho..sebab tak tau berkesan tak untuk designer template..sori! Ok..kite teruskan..Then, korang pergi kat Template>Edit Template HTML.
Pastu korang tekan Ctrl+F. Then cari perkataan blogID= .



5. Then korang paste ID korang kat situh..Tapi jangan paste semua blog ID korang tuh..korang paste yg start dari nombor..tengok contoh bawah.

                                 Contoh:
                                             blogID=7499447341535614647

                                     Ok..korang ambik start dari 7 tuh..ok?

6. Done!

Kalau ade masalah..boleh komen or inform kat cbox..bereh?




Older Post | Newer Post