Little Cute Girl
Disclaimer
Sweet Owner

Sarah-Terengganu,Malaysia
13 y/0
Hello to all of the  かわい人 ! Enjoy my tutobies along with my story. You can leave your footsteps in the cbox below. Follow me if you think my blog is cute! LOL XD


Menu
Blueiy Button
POST CBOX


Click the word above! Don't forget to leave your footprints in the cbox!



Followers
My Friends

Credits
Leg's Note
Template 100% made by Atin Tory. This blog is edited and own by AzuNyan. Thanks a lot to C U T E for helping me.
Tutorial : AudioPlay Music Player in Your Blog
Tuesday, April 23, 2013 | 4:21 AM | 0 comments


Cute kan gambar kat atas? lol..lupe lak..heloo sume! Haa! Hari ni saye buat tuto mp3 player yg simple and agak cute untuk blog korang. Ok..tuto ni saye belajar dari akak tieqa yg sangat cute. Thanks akak! Yelaa..sebab daa banyak curahkan ilmu dalam dunia blogger nih..thanks!! Erk..sori2..emotional lak..ok..nk tahu mp3 player yg camne? tengok gambar bawah!



Gambar ni credit kepada kak tieqa jugak!

1.  Tekan sini.
2. Dah? Nanti akan keluar cam gambar kat bawah ni kan?




3. Ok..lepas tu..korang kena sign up dulu..baru boleh teruskan proses nih..butang sign up tu ade kat bahagian atas2 tuu..keh3..korang cari laa..

4. Huu..dah penat tunggu nih..dah siap kan? ok..sekarang korang tengok tepi tuu..ade butang upload kan? Ok..korang tekan butang tuu. Tak jumpe ke? Tengok gambar bawah ni.



5. Yea..lepas tu mesti keluar cam gambar kat bawah kan? Ok..kalau kluar cam gambar kat bawah nih, korang click upload! Lepas tu korang download laa lagu ape yang korang sume nak. Lagu tu mesti daa ade dalam komputer korang..dan mesti dalam bentuk mp3 ye!



6. Lepas puas hati ngan pilihan lagu korang, korang boleh click start upload. 



7. Then..bile siap, nanti akan appear saved : link mp3. Ok..korang click link tu.


8. Ok..kemudian akan kluar cam gambar kat bawah.


9. Ok..korang scroll bawah skit..then korang akan nampak yang macam kat dalam gambar bawah nih.



10. Haa! Korang copy kod yg dalam kotak kat dalam gambar kat atas tuu. Ok..lepas tu..korang gi kat sini.
11. Dah click? Ok..korang scroll bawah skit. Then korang akan nampak cam gambar kat bawah nih.


12. Korang sume buat je step macam gambar kat atas tu. Korang tick yang mane patut..pastu click butang Generate Code tu. Then copy code kat dalam kotak sebelah kanan.
13. Lepas tu paste kat Edit Template HTML. Siap! Taklaa susah sangat kan? ^_^

Huu..saye perlukan followers nih..lol..gurau je..hee..kalau ade masalah kat tuto ni, just komen or tinggalkan mesej kat cbox. ok? 




Older Post | Newer Post